CLOSE Festival 2019

CLOSE Festival 2019

CLOSE Festival 2019

A capella festival met workshops & concerten - 27 januari 2018 in OPEK Leuven!

Concert | Famuze

De femmes van Famuze, dat zijn Mirella Ippolito (sopraan), An Bronselaer (mezzo-sopraan) en Anneleen D’hoe (alt). Hun gedeelde inspiratiebronnen: de muze van de hymne, het lied en de lyriek. De mix van de drie verschillende stemkleuren geeft Famuze haar unieke sound.

Famuze is een veelzijdig ensemble dat voortdurend vernieuwing en verrassing opzoekt. Daarvoor nemen ze regelmatig deel aan workshops en masterclasses (zoals met het Ierse ensemble Anúna) en laten ze zich voortdurend adviseren en coachen door gevestigde dirigenten en stemcoaches, waaronder Johannes Dewilde, Kees Meerman, Jo Annemans en Sarah Peire.

In 2011 gaf Famuze de aftrap met een eerste eigen concert: ‘Met andere woorden’. Nadien volgden o.a. ‘Media Vita’, een aantal kerstconcerten en ‘The way to your heart’, waarmee ze hun vijfjarig jubileum vierden. Steeds lieten ze zich begeleiden door getalenteerde muzikanten, zoals Bart Buyle, Hannelore De Vuyst, Jelle Van Dooren, Frederik Van Rampelbergh en Malicorne Buysse.

Voor hun concert ‘Country in my genes’ deden ze beroep op ‘The Band’, bestaande uit Malicorne Buysse (viool en cello), Dirk Diddens (gitaar) en Silas Van den Spiegel (slagwerk en percussie). Deze samenwerking werd door henzelf en het publiek zeer gesmaakt, wat resulteerde in een tweede concert in Liedekerke met als thema de herdenking van WOI.

Het is ook met ‘The Band’ dat ze de studio indoken voor een demo-opname van een aantal nummers. De ambitie is immers de verschillende afgewerkte programma’s meermaals te kunnen uitvoeren op diverse podia: cultuurcentra, huiskamers, kleine festivals, koortreffen … En dus binnenkort ook op CLOSE Festival!

PARTNERS